History

Δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες διοργανώσεις του Industry 4.0 Summit @ Costa Navarino.

2023

Industry 4.0 Summit @ Costa Navarino

Περισσότερες από 240 επιχειρηματικές συναντήσεις, ομιλίες και συζητήσεις για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας και της τεχνολογικής καινοτομίας

Περισσότερες από 240 one2one επιχειρηματικές συναντήσεις, παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης κα. Άννας  Μάνη – Παπαδημητρίου, πάνελ διαλόγου, networking αλλά και… experience intermedia με γευσιγνωσία κρασιού και λαδιού καθώς και golf experience συνέθεσαν το διήμερο Industry 4.0 Summit@Costa Navarino.

Πρόκειται για μια μοναδική στην Ελλάδα πρωτοβουλία, την πρώτη σημαντική B2B συνάντηση για το χώρο της βιομηχανίας και της τεχνολογικής καινοτομίας, που διοργάνωσε η Boussias Events στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2023 στο Costa Navarino με στόχο και όραμα να αποτελέσει το Industry 4.0 Summit την απαρχή ενός ετήσιου θεσμού για την ελληνική  βιομηχανία που θα φέρνει πιο κοντά τους κορυφαίους επαγγελματίες της αγοράς.


  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

36 decision makers, μεταξύ αυτών Owners / Plant Managers / Production Managers /Technical Directors / Operational Directors / Digital Transformations Directors μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών όλων των κλάδων, που πρωτοστατούν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, συνομίλησαν με κορυφαίους προμηθευτές παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών λύσεων της αγοράς του INDUSTRY 4.0  σε στοχευμένες 15’ προγραμματισμένες συναντήσεις.

Προσαρμογή, προκλήσεις και ανάπτυξη στην εποχή του Industry 4.0

Η ελληνική βιομηχανία στη νέα ψηφιακή εποχή βρέθηκε στο τραπέζι του πάνελ «Η ελληνική βιομηχανία στην εποχή του Industry 4.0: Προσαρμογή, προκλήσεις μετασχηματισμού, δυνατότητες ανάπτυξης», που διοργανώθηκε την πρώτη μέρα του Industry 4.0 summit @ Costa Navarino, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κλάδου.

O κ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ & Ενημέρωσης ΣΕΒ έθεσε στο επίκεντρο τους κύριους άξονες της θεματικής. Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος, Supply Chain Director, ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ξεκαθάρισε πως κυριότερος μοχλός για την εφαρμογή των τεχνολογιών Industry 4.0 είναι η ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Στην «τύχη» της εταιρείας του να διαθέτει εργοστάσια που ανήκουν σε διαφορετικές τεχνολογικές γενεές αναφέρθηκε ο κ.  Βασίλειος Γκότσης, Plant Manαger, Σωληνουργεία Κορίνθου, προσθέτοντας πως αυτό αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, ενώ τόνισε πως οι σχετικές επενδύσεις ουσιαστικά «επιβάλλονται» από τους πελάτες που θέτουν υψηλές απαιτήσεις.

Με τη σειρά του ο κ. Απόστολος Μήτσης, Διευθυντής Εργοστασίου, MEGA DISPOSABLES SA, έβαλε στη συζήτηση ακόμη έναν παράγοντα, αυτό της μείωσης του λειτουργικού κόστους, η οποία όπως απαιτεί τη συλλογή δεδομένων από την παραγωγή και στη συνέχεια την αυτοματοποίησή της.

Μια άλλη οπτική στα ζητήματα που φέρνει στην επιφάνεια το Industry 4.0 έδωσε ο κ. Αθανάσιος Τσαντίλας, Chairman & Managing Director, Rokas Renewables εξηγώντας το πώς «παντρεύονται» οι προσπάθειες της τεχνολογικής και της ενεργειακής μετάβασης και υπογραμμίζοντας πως η βιομηχανία έχει ανάγκη σταθερού ενεργειακού κόστους, κάτι που οι ΑΠΕ μπορούν να παρέχουν.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Χατζηδιαμαντής, RBS Greece Manufacturing Manager, Ravago Building Solutions Greece, Πρόεδρος Δ.Σ Ravago Hellas εξήγησε πως η εταιρεία του βρίσκεται σε μία διαρκή πορεία επενδύσεων σε τεχνολογία και αυτοματισμούς, με κίνητρο πάντα τον ανταγωνισμό, σημειώνοντας, ωστόσο, πως δεν έχουν τη δυνατότητα όλες οι εταιρείες να χρηματοδοτήσουν αντίστοιχες κινήσεις. Στο ζήτημα δε του ανθρωπίνου δυναμικού, έδωσε έμφαση στην ανάγκη εξεύρεσης τεχνητών και τεχνικών αλλά και εργαζομένων και σε πιο χαμηλές βαθμίδες.

Οι Μεγάλες Προκλήσεις: Μια συζήτηση για το μέλλον της βιομηχανίας

Για το σταυροδρόμι μπροστά στο οποίο βρίσκεται η ελληνική βιομηχανία στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης μίλησε η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης, ανοίγοντας την δεύτερη ημέρα εργασιών του Industry 4.0 summit @ Costa Navarino. «Η κυβέρνηση πιστεύει στη μεταποίηση», σημείωσε η κα Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά έχουμε εθνική στρατηγική για τη βιομηχανία, με ορίζοντα ως το 2030 και στόχο την εξέλιξή της σε πρωταγωνιστή της εγχώριας οικονομίας.

Το δημογραφικό και οι αναπόφευκτες επιδράσεις του στην στελέχωση της βιομηχανίας μονοπώλησε το πάνελ με θέμα «Οι Μεγάλες Προκλήσεις: μια συζήτηση για τις αλλαγές που έρχονται και το μέλλον της βιομηχανίας», υπό τον συντονισμό του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, Αρθρογράφου της Καθημερινής.

Ο κ. Σπύρος Κίντζιος, Director, Corporate Development UNI-PHARMA KLEON TSETIS PHARMACEUTICAL LABORATORIES S.A., σημείωσε ότι το ζήτημα εύρεσης προσωπικού απασχολεί τον κλάδο διαχρονικά, καθότι δεν θεωρείται «ελκυστικός

Από πλευράς του, ο κ. Θεόδωρος Πανταζής, Group Manufacturing Director, ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ, τόνισε ότι οι εταιρείες έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξεύρεση ανειδίκευτου προσωπικού, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν ρομποτικά συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη, «όχι για να πάμε μπροστά τεχνολογικά, αλλά γιατί δε βρίσκουμε άνθρωπο να καθαρίζει».

Τα προβλήματα της βαριάς βιομηχανίας εξέφρασε ο κ. Γρηγόριος Πασχάλης, Διευθυντής Καινοτομίας ΑτΕ, ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., όπου οι εργαζόμενοι ανακυκλώνονται μεταξύ γειτονικών εταιρειών για μικρές μισθολογικές διαφορές. Κατά τον ίδιο, η βιομηχανία, πόσο μάλλον η βαριά, πρέπει να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους, να προσαρμόσει το περιβάλλον εργασίας κάνοντας τη δουλειά πιο εύκολη με τη βοήθεια του industry 4.0.

Το Industry 4.0 Summit@Costa Navarino  απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, με την πλειονότητα αυτών να ζητούν να διοργανώνεται σε ετήσια βάση.

Χορηγoί των δραστηριοτήτων του διήμερου ήταν οι: EY, Gizelis Robotics, InTTrust, SABO S.A, Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. και Όμιλος Θεοδώρου.